CERTIFICAREA – O SURSA DE BENEFICII

Merita efortul depus pentru obtinerea unei certificari? Daca te afli in situatia in care aceste beneficii prezinta interes in dezvoltarea carierei tale, iti oferim oportunitatea de a te certifica in domeniul tau, alegand:

 • Project Management Professional (PMP)®
 • Certified Business Analysis Professional (CBAP) & Certification of Competency in Business Analysis (CCBA)
 • PMI-PBA® Certification
 • Lean Six Sigma Green Belt (LSS GB)
 • Lean Six Sigma Black Belt (LSS BB)
 1. Diferentierea fata de competitie – Concurenta tot mai acerba obliga companiile sa gaseasca echilibrul intre doua forte: pe de-o parte, necesitatea de a asigura dezvoltarea continua a companiei, iar pe de alta nevoia de a directiona fondurile doar spre acele investitii care au efecte semnificative. In acest sens, avantajul pe care ti-l ofera certificarea, atat tie cat si companiei in care lucrezi este semnificativ in producerea de plus valoare.
 2. Apartenenta la noi comunitati – De exemplu, daca urmeaza sa obtii certificarea PMP®, vei avea lucruri in comun cu ceilalti aspiranti, ceea ce este o oportunitate de networking pe viitor, prin intermediul sesiunilor de curs. Acest lucru este valabil si atunci cand ai deja certificarea, prin faptul ca esti un membru al “clubului”.
 3. Detinerea unui nou set de instrumente si tehnici – Procesul de invatare, care este echivalent cu multiple module de training, aduce valoare profesionala imediata. Pune in aplicare cunostintele acumulate imediat ce ai ocazia!
 4. 4. Increderea in propriile forte: Simplul fapt ca ti-ai setat un scop, ai intocmit un plan si ai muncit din greu pentru a-l duce la bun sfarsit, iti ofera o mai mare incredere asupra tutror aspectelor din viata ta.
 5. “Experienta este cel mai bun profesor”, dar “certificarea te intregeste profesional” – De multe ori, experienta este tot ce conteaza in anumite domenii. Cu toate acestea, nu este de ajuns. Prin obtinerea certificarii, esti capabil sa gandesti dincolo de experienta ta, sa iesi din zona ta de confort, ceea ce este un bun ingredient in leadership.
 6. Un mentor mai bun: Capacitatea de a fi mentor se bazeaza in mare parte pe experienta, dar cei mai buni mentori nu se opresc la acest aspect. Acestia sunt capabili sa extrapoleze experienta lor unor persoane cu viziuni diferite.
 7. Invatarea continua: Angajatorii sunt mereu in cautare de oameni care nu doresc sa se opreasca din a invata. Invatarea este o valoare in sine, pentru care cei din jurul tau vor arata respect si admiratie.
 8. Abilitatea de a-ti creste veniturile: De multe ori, obtinerea unei certificari, cum ar fi PMP®, iti poate aduce rapid cresteri de venituri cu 20% sau chiar mai mult.
 9. Abilitatea de a evalua talentul si aptitudinile celorlalti: Prin stapanirea materialului pentru certificare, sunteti in masura sa evaluati abilitatile celor din jur. In procesul de obtinere a certificarii, ai ocazia de a-ti evalua porpriile puncte forte si slabe, dar si de intelegere aprofundata a unor instrumente si aptitudini, ceea ce iti ofera la sfarsit un grad ridicat de eficienta.
 10. Schimbarea poate fi o oportunitate: Adesea, certificarile sunt alese pentru o schimbare in cariera. De exemplu, cei care au lucrat in domeniul tehnic si doresc sa avanseze, aleg certificarea PMP® in dorinta unei pozitii cu o mai mare responsabilitate.

Asadar, certificarea iti ofera oportunitatea de a aduce un plus de valoare in cariera ta, de a te dezvolta, dar pentru asta, este important sa te cunosti foarte bine si sa stii care iti sunt scopurile. Apoi, aloca timp pentru a-ti imbunatati cunostintele si abilitatile in domeniul de care esti interesat. Nu te sfii sa ceri ajutorul expertilor, atunci cand esti in impas.

Si nu uita: sa investesti in tine si in cariera ta inseamna, adesea, sa inveti sa iti asumi riscuri.

PMP and PMI-PBA are registered marks of the Project Management Institute, Inc.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *