Compensatiile si Beneficiile intr-o cultura sanatoasa

Studii recente arata ca schemele traditionale de compensatii si beneficii pot avea un efect daunator asupra motivatiei angajatilor. Desi planurile de compensatii si beneficii  sunt importante, managerii trebuie sa se asigure ca exista cultura necesara care sa asigure implementarea lor cu succes. Exista cateva elemente cheie la care trebuie sa fii atent, dintre care primul element este intelegerea pietei in care compania activeaza. Multe dintre companiile care au o cultura organizationala puternica, uita sa arunce o privire la ce se intampla in piata. Prea des companii cu traditie in compensatii si beneficii se culca pe lauri si nu tin pasul cu noile standarde.

Multi Ethnic People Holding The Word Benefits

De asemenea, este important sa identifici ce functioneaza pentru compania ta si sa masori constant care sunt factorii care iti aduc succes. Pentru asta este nevoie de sisteme care sa iti ofere posibilitatea sa aduni si sa analizezi informatia. Compensatiile si beneficiile tind sa devina individuale, nu doar scheme pe care le aplici la fel tuturor angajatilor. Revederea planurilor anterioare pot da managerilor o dimensiune asupra tipurilor de stimulente ce functioneaza cel mai bine.

Al treilea element cheie este flexibilitatea planului de compensatii si beneficii. Alegerea unui pachet de beneficii diverse si corelarea cu modalitati diverse de a atinge pragurile necesare bonusarii sunt doua elemente ce ofera managerilor siguranta ca pot ajunge la tipologii diverse de angajati.

Planurile sumare de compensatii se pot dovedi mai degraba toxice pentru organizatie si pot duce la concluzii gresite ca domeniul compensatiilor si beneficiilor nu este de viitor. Totusi practica de succes pune in evidenta ca ori de cate ori compensatiile si beneficiile au fost gandite atent, au dus la atingerea obiectivelor de business ale companiilor.

Toate acestea vor fi prezentate detaliat in data de 20 octombrie la editia a 4-a a conferintei Reward & Engage – Compensatii si Beneficii pentru 2016.

Clientii EXELO beneficiaza de o reducere de 20% la inscrierea prin e-mail la adresa [email protected] folosind codul EXELO20.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *