Primavara noastră!

Primavara noastră!

Primavara noastră este renastere, innoire, transformari, continuitate, nou, inovare.

Primavara noastra de astazi este un nou inceput www.exelo.ro

Poate ar fi trebuit in cele ce urmeaza sa va povestesc despre site, imbunatatiri, noutati, dar nu, le descoperiti singuri cu siguranta! Dar ce a fost in spatele acestei povesti de realizare a site-ului, cum am facut, ce am invatat, poate este mai util pentru voi.

Care a fost ingredientul principal? Creativitate! Ce cuvint frumos si ce grea este implementarea in practica. sa gasesti imagini potrivite, cuvinte alese, CUM sa ajunga la cititor mesajul, asa cum il simtim noi sau credem, sub ce forma, in ce fel, in ce masura, cit si cum? Te intrebi, pui pe hirtie, reface si desfaci, astepti, intrebi in jurul tau, esti cotropit de idei bune si sfaturi ( desigura va multumim si suntem recunoscatori). Orice ai face tot ajungi intr-un impas, de idei, de exprimare, de alaturare a lor.

Cum stimulezi creativitatea? Care sunt pasii?

Eu am descoperit zece pasi si declar deschisa lista:

  1. Asculta muzica de Johann Sebastian Bach. Functioneaza garantat!
  2. Fa brainstorming. Daca il faci corect, acesta te poate ajuta nu numai sa vii cu o multime de idei noi, dar si sa decizi care este cea mai buna.
  3. Poarta cu tine un carnetel si un pix. ( sau smartphome, daca esti indeminatic sa scrii la o tastatura asa mic, eu nu sunt!) Daca iti vine o idee pe neasteptate, poti acum sa o notezi. Atunci cand vei reciti cele scrise, s-ar putea sa descoperi ca 90% din idei nu merita efortul sa le pui in aplicare. Este normal. Excelent este faptul ca cele 10% ramase sunt grozave.
  4. Daca iti vine o idee, deschide un dictionar, alege la intamplare un cuvant si apoi formuleaza idei care sa incorporeze acel cuvant. Vei fi surprins sa vezi cat de bine lucreaza aceasta metoda. Conceptul se bazeaza pe un adevar simplu dar necunoscut: libertatea inhiba creativitatea. Ceea ce te pune sa gandesti sunt restrictiile.
  5. Defineste-ti problema. Ia o foaie de hartie, un laptop, un computer sau orice poti folosi sa scrii si defineste-ti problema in detaliu. Probabil ca vei gasi idei foarte bune de indata ce ai inceput sa faci acest lucru.( o idee buna este un mind map, vei gasi pe net o gramada de software utile)
  6. Daca nu te poti concentra, fa o plimbare. O schimbare de peisaj este buna si un efort usor, cum este mersul pe jos, va ajuta la functionarea neuronilor.
  7. Nu urmari programele TV. Experimentele efectuate de catre JPB Creative Laboratory demonstreaza faptul ca urmarirea programele TV cauzeaza cresterea secretiilor nazale si auriculare. Nu este prea grozav, dar se intampla.
  8. Du-te la evenimente, seminarii, locuri unde poti intilni persoane de la care ai de invatat. Nici nu stii cite ideii bune pot genera intilnirile cu persoane necunoscute, sau inafara cercului uzual de cunostinte.
  9. Citeste cat poti de mult despre orice posibil. Cititul pune creierul la treaba, produce inspiratie si aduce informatie care iti va permite sa faci usor conexiuni creative.
  10. Foloseste-ti creierul. Creierul, la fel ca si corpul, are nevoie de exercitiu pentru a se pastra in forma. Daca nu iti exersezi creierul, acesta va fi fara vlaga si greu de folosit. Exerseaza-ti creierul cu lecturi din toate domeniile (vezi mai sus), discuta cu oameni inteligenti si critici – disputa poate fi o modalitate excelenta de activitate cerebrala. Remarca insa, disputa pe teme politice sau filme este foarte buna; ciondaneala despre cine va spala vasele, nu.

Tu cum îți stimulezi creativitatea? Ce faci?

Dacă vrei să completezi lista, este încurajator, mă ajuți pe mine și pe cei care ne citesc.

Postul următor va fi despre brainstorming și cum a funcționat la noi!

Până atunci: viziteaza www.exelo.ro si scrie-ne parerea ta!

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *