Coaching & Mentoring

Noi facem distincția între coaching și mentoring, chiar dacă abilitățile necesare sunt oarecum similare.

Prin Coaching, ajutăm partenerii „să-și depășească propriile bariere” indiferent de subiectul discutat. (în general este vorba de performanța la locul de muncă sau despre provocări manageriale și de leadership).

Folosim întrebări provocatoare și alte instrumente pentru a ajunge în zona profundă a situației. Oferim clienților de coaching tot suportul pentru setarea de obiective realiste și atingerea acestora.

Lucrăm împreună cu managerii de resurse umane și cu cei de linie, pentru a stabili rezultate tangibile și a demonstra rentabilitatea investiției in Coaching.

Alteori, folosim pălăria de Mentor, și ajutăm clienții să se concentreze pe obiective de termen lung, cum ar fi aspirațiile și planurile de carieră.

În mod traditional, mentoringul este văzut ca rolul de a transmite cunoștințe celuilalt din propria experiență. Și facem acest lucru atât în zona operațională, cât și în domenii ca leadership, management, situații asociate angajaților, training, facilitare, coaching.

În intervențiile noastre, experții implicați au abilități foarte bune de coaching și mentoring, dar și experiență în domeniul de interes.

Adițional, în anumite situații, lucrăm împreună cu clientul la îmbunătățirea programului intern de coaching și mentoring, pentru un mai mare impact al acestuia in organizație.

Află mai mult

Pentru detalii suplimentare te invităm să ne contactezi. Vom căuta să îți răspundem în cel mai scurt timp.

Contact