Project Management Office (PMO)

Optimizati modul in care organizaţia gestioneaza portofoliul de programe si proiecte.

Acest curs vă oferă posibilitatea de a vă angaja într-o complexă cercetare a conceptului de Project Management Office – veţi explora rolul şi scopul acestuia, diferitele modele utilizate şi modalitatea în care o organizaţie ar trebuie să abordeze PMO®. Descoperiţi metode valide de stabilire, gestionare şi asimilare a excelenţei proiectului dumneavoastră prin  intermediul PMO®.
Construiţi un raport detaliat care să justifice necesitatea PMO® şi care să fie sincronizat cu strategia şi viziunea organizaţiei. Includeţi în modelul recomandat, planuri privind implementarea şi costurile. Identificaţi obstacolele interne ce pot apărea în calea implementării şi creaţi alternative de depăşire a lor. Învăţaţi cum să câştigaţi angajamentul stakeholderilor. Pe măsura ce veţi avansa în materialul de curs, veţi aprofunda detaliile stabilirii şi gestionării unui PMO® eficace. Veţi analiza structurile de conducere şi cum să măsuraţi succesul atât pentru PMO® cât şi pentru proiectele lansate prin acesta.
Determinaţi un set detaliat a celor mai bune practici care sprijină activităţi şi abordări multiple, incluzând documentaţia, template-urile şi instrumentele. Realizaţi o evaluare strategică a portofoliului de proiecte şi dezvoltaţi metode prin care să vă asiguraţi că toate proiectele sunt în concordanţă cu strategia companiei. În cele din urmă, veţi dezvolta o metodologie pentru PMO® care să vă permită să înţelegeţi şi să implementaţi procedee de a finaliza mai multe proiecte într-un timp mai scurt, cu o rată înaltă de recuperare a investiţiei şi cu o valoare mai mare pentru stakeholderi.
PMO is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Activităţi de instruire:

  • 3 zile training.

 

Recomandări de participare:

  • Lideri și directori PMO®;
  • Biroul de management de proiect pentru excelența liderilor și directorilor;
  • Manageri de proiect seniori Chief Information Officers şi Vice Preşedinţi.

Condiții de participare:

Nici una.

Cursuri ulterioare

  • Microsoft Project;
  • Managementul riscului;
  • Comunicarea, managementul si leadershipul in proiecte;
  • Abilităţi de Management si Leadership.

Descarcă prezentarea cursului în format PDF:

 

 

Înregistrare Training