Simulare Costuri si Bugete

Veste BUNA pentru profesionisti!

Va invitam sa trecem impreuna de la invatare la exersare!

Sa proiectam costurile si bugetele intr-un mediu interactiv (Simulator de Business).

 

SIM Team este un instrument de invatare prin practica, care faciliteaza luarea deciziilor intr-un context organizational pe baza unor resurse specifice si intr-o piata dinamica. El modeleaza  si perspectiva strategica a organizatiei, abordand toate dimensiunile organizationale si lucrul in echipa, in timp real.

In ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor asumate inainte de utilizarea simulatorului de business, modul in care va stabiliti bugetul si gestionati costurile, vor face diferenta intre succes si esec.

In viata organizatiilor apare un moment, in care, costurile devin din ce in ce mai importante. Acest moment de referinta este legat de atingerea pragului de maturitate al afacerii si influenteaza intr-o masura mare deciziile manageriale.

Mai mult decat atat, costurile sunt un punct de referinta si in ceea ce priveste adoptarea strategiilor la nivel de organizatie. De exemplu, Michael Porter, fondatorul strategiei moderne, a teoretizat 4 strategii majore:

porter

Prin urmare, nu putem neglija partea de costuri si bugete, deoarece managementul acestora este un vector care influenteaza deciziile legate de abordarea strategiei organizationale.

V-ati pus vreodata intrebarea de ce obiectivele nu sunt atinse in conditii de cost nerealist?

Plecand de la modelul celor „4E”:

 • Economie
 • Eficienta
 • Eficacitate
 • Etica,

succesul este determinat de masura in care sunt corelate obiectivele cu alocarea resurselor.

Intrarile acestui model sunt reprezentate de economii, adica de volumul costurilor. Interesul per ansamblu al unei organizatii este sa mentina costurile la un nivel cat mai scazut. Tot in cadrul acestui model, iesirile sunt exprimate sub forma eficacitatii. Si cum eficacitatea este tradusa prin „a face  ceea CE trebuie”, inseamna ca iesirile sunt obiectivele asumate a fi atinse prin activitatile desfasurate de organizatie.

Observati, prin urmare, legatura la nivel macro dintre obiective, costuri si strategii. Bugetarea este punctul de referinta pentru formularea si asumarea obiectivelor, iar acestea sunt puncte de sprijin pentru activitatile strategice ale organizatiei.

Ce veti obtine in urma cursului:

 • Exercitiu efectiv, intr-un context ales, cu ajutorul simulatorului SimTeam
 • Cunoasterea categoriilor de participanti in procesul de bugetare si controlul costurilor
 • Efectuarea analizei costurilor directe si indirecte, variabile si fixe
 • Fundamentarea bugetului pe baza analizei costurilor
 • Cunoasterea si aplicabilitatea metodelor de elaborare a bugetului
 • Intelegerea importantei executiei bugetare
 • Corelarea obiectivelor organizationale cu indicatorii de performanta
 • Managementul performantei prin control bugetar

Pentru a incheia mesajul nostru, va instiintam ca acest curs se remarca prin modul unic de a coopera cu dumneavoastra si va va stimula capacitatea de a lua decizii intr-un context dinamic, avand la indemana parghiile de control organizational.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *