15 adevăruri despre managementul de proiect de azi

  O sinteză a unor realități care pot pune într-o lumină nouă activitatea managerului de proiect

  În contextul dinamicii actuale a organizațiilor, un management de proiect performant este o condiție obligatorie pentru succesul acestora. Este adevărat că managerul de proiect nu trebuie să fie academician. Dar trebuie să fie un bun administrator al complexității și incertitudinii. El trebuie să facă față în mod constant cerințelor în continuă schimbare, să implice managementul, să negocieze cu părțile interesate interne și externe, să gestioneze furnizorii și să facă toate acestea în timp ce coordonează și controlează totul. Sună epuizant, nu-i așa?
  În continuare prezentăm cele 15 adevăruri pe care managerii de proiect trebuie să le cunoască în 2022:

  I. 12% din resursele sunt irosite din cauza managementului defectuos al proiectului

  Se estimează că aproape 54% din organizațiile care lucrează la proiecte nu reușesc să-și urmărească eficient indicatorii de performanță în timp real. Faptul că acest lucru este adevărat pentru atât de multe organizații duce la o multitudine de  proiecte eșuate și de beneficiari nemulțumiți. Practic, la 100 de euro cheltuiți în proiecte, 12 euro sunt risipiți.
  Cu un management de proiect eficace și o abordare proactivă această risipă poate fi semnificativ redusă.

  II. Majoritatea echipelor de proiect au între 6–10 membri

  Există  o tendință clară în zilele noastre să se constituie echipe de proiect formate din 6-10 membri. Managerii de proiect mai experimentați gestionează și echipe mai mari, dar echipele mai mici sunt în general preferate, deoarece sunt mai ușor de gestionat și pot face mai multe lucruri fără conflicte majore sau bătăi de cap.

  III. Doar 25% dintre organizații (una din patru) folosesc un software de management de proiect

  În ciuda numeroaselor beneficii ale unui software bun de management de proiect, doar una din patru companii folosește un astfel de produs. Restul organizațiilor utilizează încă foi de calcul, hârtie și un set de instrumente independente, cu integrare redusă sau absentă.

  IV. 77% dintre echipele performante folosesc software de management de proiect

  Dovezile că software-ul de management de proiect face o diferență semnificativă pentru orice proiect sunt evidente. Peste trei sferturi din echipele de proiect de succes folosesc un software-de management de proiect. Software-ul de calitate pentru managementul proiectelor facilitează colaborarea, urmărirea și analiza periodică a proiectelor, ceea ce face o diferență semnificativă în productivitatea echipelor de proiect.

  V. Controlul unei echipe este printre cele mai provocatoare sarcini pentru managerii de proiect

  Mulți manageri de proiect cred că gestionarea eficientă a echipelor de proiect este printre cele mai provocatoare aspecte ale muncii lor. Toți membrii echipei au personalitățile și motivațiile lor, care pot intra în conflict cu cele ale celorlalți. Fără o conducere eficace, astfel de ciocniri pot genera conflicte și pot cauza probleme întregii echipe.

  A aduce pe toată lumea pe aceeași pagină este cu adevărat o provocare care poate fi rezolvată doar de cineva atent la detalii și care continuă să învețe din experiențe.

  VI. Majoritatea managerilor de proiect au mai multe mingi de ținut în aer

  Se estimează că doar 15% dintre managerii de proiect se concentrează pe un singur proiect la un moment dat. Majoritatea gestionează aproximativ cinci proiecte și, în unele cazuri, rare, numărul ajunge chiar până la 10. Gestionarea mai multor proiecte nu este ușoară indiferent de tipul de industrie sau de proiect. Cu toate acestea, având în vedere nivelul concurenței din orice piață, nu există altă modalitate de a menține avantajul competitiv al unei organizații.
  Instrumentele moderne de colaborare vă pot ajuta în acest sens, deoarece vin cu capacitatea de a oferi o vedere de ansamblu asupra tuturor proiectelor în care sunteți implicat. Vă permit să automatizați mai multe procese, să trimiteți atenționări, să delegați sarcini și să efectuați activități repetitive cu productivitate crescută.

  VII. 1 din 5 manageri de proiect sunt prea stresați și s-au gândit să demisioneze

  Un manager de proiect se bucură de o mulțime de avantaje, dar există și o presiune suplimentară. 1 din 5 manageri de proiect (puțini, se pare!!!!!) raportează că sunt prea stresați la locul de muncă și s-au gândit să părăsească domeniul din acest motiv.
  Software-ul și instrumentele moderne de management de proiect sunt concepute pentru a facilita managerilor de proiect (în special celor informali) obținerea rezultatelor cu efort minim. Cu ajutorul unor funcții avansate de gestionare a proiectelor, instrumente de vizualizare a proiectelor, analize și raportări de proiect, managerii de proiect se pot degreva de anumite sarcini pentru a se putea concentra asupra sarcinilor importante.

  VIII. Doar câțiva manageri de proiect sunt mulțumiți de sistemele existente

  S-a raportat în 2020 că doar 35% dintre managerii de proiect au fost mulțumiți de sistemul de management al proiectelor existent în organizația lor. Mai mult, abordarea proiectelor se schimbă și uneori aplicațiile software nu mai sunt aliniate cu metodologia de management de proiect.
  O modalitate de rezolvare poate fi achiziționarea de instrumente suficient de avansate și flexibile pentru a se potrivi, indiferent de abordarea managementului de proiect. De-a lungul timpului, a avea un software eficace, intuitiv și puternic poate deveni la fel de benefic precum existența unui membru cu experiență în echipă.

  IX. Urmărirea e-mailurilor este o problemă uriașă

  O colaborare eficientă este necesară pentru managementul de succes al proiectelor și, pentru asta, este necesar să folosim canalele de comunicare potrivite. În ciuda credinței comune, e-mailul nu este un canal de comunicare eficace. Este extrem de dificil să urmăriți orice discuție, să aveți cele mai recente documente și să măsurați progresul dacă vă bazați numai pe fluxurile de e-mail pentru comunicare.
  Multe software-uri de management de proiect vin cu suite de colaborare încorporate și permit o comunicare eficace fără bătăi de cap. Ele permit urmărirea discuțiilor, cunoașterea status-ului echipei și înțelegerea imaginii de ansamblu fără niciun efort suplimentar.

  X. Depășirile bugetare sunt șocant de frecvente

  Într-un sondaj, s-a raportat că doar 43% dintre organizații își finalizează cu succes proiectele în limita bugetului. În celelalte cazuri, depășirile bugetare sunt ceva sigur pentru managerii de proiect. Și această realitate, adesea se proiectează în ceva mai grav, renunțarea completă la gestionarea bugetului proiectelor și la urmărirea cheltuielilor.
  Planificarea și controlul eficace a proiectului sunt necesare pentru a ține sub control cheltuielile.

  XI. Proiectele cu buget mare eșuează în general mai des

  Multe organizații se ocupă de mai multe proiecte complexe, care au o anvergură mare și bugete pe măsură. S-a constatat că proiectele cu buget mare sunt mai susceptibile la a eșua sau a nu se încadra în parametrii de conținut / timp / cost. Cercetările au demonstrat că proiectele în care organizațiile cheltuiesc mai mult de 1 milion de dolari, au o probabilitate  cu 50% mai mare să eșueze.

  XII. Majoritatea managerilor de proiect detestă documentația excesivă

  Întrebați orice manager de proiect despre singurul lucru pe care doresc să îl elimine din fișele de post. Răspunsul va fi întotdeauna: hărțogăraia. Potrivit unui sondaj, documentația excesivă de proiect este aspectul prioritar pe care managerii de proiect doresc să îl evite. A petrece nenumărate ore pe rapoarte și prezentări regulate pe care nimeni nu le citește este demotivant și deturnează atenția de la alte sarcini esențiale.

  XIII. Procesele eficace de management de proiect cresc probabilitatea de succes chiar și în circumstanțe neprevăzute

  În cele din urmă, managementul de proiect se reduce la stabilirea unui proces eficace, potrivit pentru echipa și organizația voastră. Statisticile arată că acele companii care au un proces matur au mai multe șanse să își atingă obiectivele proiectelor.
  Echipele de proiect cu un sistem matur de implementare proiecte îndeplinesc în general 77% la sută din obiectivele lor, în timp ce celelalte au o rată de succes de 56%. În mod similar, echipele mature livrează 63% din proiectele lor la timp, în timp ce cifra pentru celelalte este de 39%. Diferența în favoarea celor mature este evidentă.

  XIV. Gestionarea sarcinilor repetitive este dăunătoare productivității

  O plângere comună a managerilor de proiect este timpul pe care îl pierd cu sarcini repetitive și plictisitoare. Un sondaj a arătat că peste 54% dintre cei implicați în proiecte își petrec cea mai mare parte a timpului pe sarcini obositoare, care nu necesită creativitate și care ar putea fi gestionate de o resursă mai puțin pregătită, deci mai puțin costisitoare.
  În societatea actuală, multe din instrumentele bazate pe inteligență artificială pot gestiona astfel de sarcini în mod automat. 85% dintre directorii generali consideră că inteligența artificială va schimba complet peisajul organizațiilor în următorii 5 ani. 54% dintre manageri cred că pot economisi 5 ore pe zi prin implementarea soluțiilor bazate pe inteligență artificială pentru sarcinile ușoare și repetitive.

  XV. Abordarea hibridă este cea mai des întâlnită în industrie

  Abordarea managementului de proiect pe care o adoptați are un impact semnificativ asupra rezultatelor. Există diverse abordări ale managementului de proiect și este aproape imposibil să le enumerăm aici. Majoritatea managerilor de proiect trebuie să decidă între abordarea predictivă (orientată către plan) și abordarea iterativă (orientată către schimbare). Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor și depind de mai mulți factori precum industria, cultura companiei etc.
  Datele arată că aproximativ 60% dintre organizații folosesc în general o metodologie hibridă în loc să se angajeze către o singură abordare. O metodologie hibridă excelentă poate crea un amestec perfect între experimentarea flexibilității Agile și obținerea avantajelor asociate structurilor definite de abordarea predictivă.

  Gânduri finale

  Practicile de management de proiect au suferit schimbări majore în ultima perioadă. Pe măsură ce se dezvoltă noi tehnologii și soluții integrate, utilizarea instrumentelor puternice de management de proiect nu mai este opțională. Organizațiile care vor să își mențină avantajul competitiv și să fie lideri de piață trebuie să se adapteze vremurilor în schimbare. O abordare adaptată tipului de proiecte derulate și o soluție integrativă de management de proiect sunt cele două elemente care minimizează costurile și maximizează beneficiile.
  Așadar, avem nevoie de 3 lucruri:

  1. Întelegerea a ceea ce înseamnă managementul de proiect si rolul managerului de proiect.
  2. Definirea metodologiei de proiect adecvate (instrumente, tehnici, proceduri).
  3. Alegerea sistemului informațional care să permită derularea eficace a proiectului.

  Adaptare după: https://kissflow.com/project/project-management-statistics/

  Ce este certificarea Six Sigma și de ce ai nevoie de ea

  Istoria Six Sigma

  Six Sigma a fost dezvoltat de Bill Smith în 1986. Mai târziu, un inginer și-a propus să ajute la îmbunătățirea dispozitivelor companiei care nu îndeplineau standardele de calitate la acea vreme. El a bazat abordarea pe metode statistice și de control al calității predate de Walter Shewhart, Ronald Fisher și Edwards Deming, care au fost:

  Walter Shewhart a fost pionier în controlul statistic al calității (SQC) și a venit, de asemenea, cu modelul Plan Do Check Act (PDCA).

  Edwards Deming este creditat cu dezvoltarea tehnicilor de eșantionare utilizate de Departamentul de Recensământ și Biroul de Statistică a Muncii din SUA.

  Lucrarea lui Sir Ronald Aylmer Fisher a popularizat multe tehnici statistice folosite astăzi. De exemplu, valoarea P, distribuția F, printre altele.

  Ce este certificarea Lean Six Sigma?

  Six Sigma este un set de instrumente și tehnici utilizate de companii pentru a îmbunătăți procesele de producție, a elimina defectele și a garanta calitatea.

  Care este conceptul de six sigma?

  Certificarea Lean Six Sigma ajută la validarea profesioniștilor care sunt calificați în identificarea riscurilor, erorilor sau defectelor într-un proces de afaceri și înlăturarea acestora.

  Obținerea unei certificări Six Sigma necesită de obicei ca indivizii să aibă un anumit nivel de experiență și să-și demonstreze competența. Certificarea vă poate ajuta să deveniți un specialist în îmbunătățirea proceselor și vă va spori credibilitatea.

  Acum, că am înțeles ce este o certificare six sigma, să înțelegem diferitele niveluri de certificare.

  Diverse niveluri de certificare Six Sigma

  Există diferite niveluri de certificare six sigma, inclusiv Centura albă, Centura galbenă, Centura verde, Centura neagră și Centura neagră Master.

  Centura albă Six Sigma

  Este nivelul de bază de certificare Six Sigma care se ocupă de conceptele de bază Six Sigma. Centurile albe sprijină managementul schimbării într-o organizație și se angajează cu echipele locale de rezolvare a problemelor care asistă proiecte.

  Centura galbenă Six Sigma

  La acest nivel, cunoașteți specificul Six Sigma, cum și unde să îl aplicați. Veți sprijini echipele de proiect în sarcini de rezolvare a problemelor.

  Centura verde Six Sigma

  La acest nivel, înțelegeți analiza avansată și puteți rezolva problemele care afectează calitatea. Centurile verzi conduc proiecte și asistă centurile negre cu colectarea și analiza datelor.

  Centura Neagră Six Sigma

  Centurile negre sunt experți și agenți ai schimbării. Ei oferă instruire pe lângă proiectele de conducere.

  Centura Neagră Six Sigma Master

  Acesta este cel mai înalt nivel de realizare Six Sigma. La acest nivel, vei modela strategia, vei dezvolta valori cheie, vei acționa pe post de consultant și vei antrena centuri negre și verzi.


  Principalele motive pentru a obține certificarea Six Sigma

  Iată câteva motive pentru care ar trebui să obțineți o certificare six sigma:

  Ajutați-vă organizația să reducă riscurile și să elimine erorile și defectele

  Obținerea unei certificări Six Sigma și a unui software de management de proiect precum Celoxis permite unei persoane să devină crucială pentru capacitatea unei organizații de a identifica și elimina erorile. De exemplu, procesul Six Sigma a ajutat General Electric să aloce 350 de milioane de dolari în economii în 1998, iar Motorola să-și aloce cele mai mari economii de 17 miliarde de dolari în 2005. Economiile GE au crescut peste 1 miliard de dolari mai târziu în acel deceniu.

  Îmbunătățiți procesele de afaceri și susțineți îmbunătățirea calității

  După finalizarea certificării verde six sigma, veți putea analiza procesele de producție și de afaceri ale unei companii și veți putea lua măsuri pentru a le îmbunătăți. De asemenea, veți putea efectua o revizuire completă a practicilor actuale și veți înțelege modul în care acestea influențează performanța calității. Mai mult decât atât, certificarea arată că puteți atinge nivelul de îmbunătățire susținută a calității pe care organizațiile îl cer – monitorizarea proceselor îndeaproape pentru a vă asigura că există o abatere mică sau deloc de la medie și luarea de măsuri corective pentru a relua un proiect care se poate îndepărta de cale.

  Creșteți-vă valoarea în toate industriile

  Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai importante avantaje ale obținerii unei certificări six sigma. Ca metodologie agnostică a industriei, tehnicile Six Sigma sunt aplicate în industria aerospațială, telecomunicații, servicii bancare și financiare, IT, HR, marketing și multe alte industrii. Persoanele care dețin certificarea six sigma cunosc zeci de metode diferite care pot fi aplicate pentru a eficientiza procesele de afaceri, pentru a îmbunătăți acceptarea angajaților, a reduce costurile și a crește veniturile – toate acestea conduc la un rezultat mai bun, indiferent de industrie.

  Asigurați conformitatea

  Six Sigma cere standarde foarte înalte de calitate. Din acest motiv, un număr semnificativ de vânzători, achizitori și organizații de supraveghere aplică standardele Six Sigma atunci când evaluează produse sau conturi. Profesioniștii cu certificare Six Sigma Green Belt își pot ajuta organizația în menținerea unor contracte profitabile și în conformitate cu standardele internaționale.

  Ajunge la poziții manageriale

  Odată ce ați finalizat certificarea Six Sigma, veți avea o înțelegere clară a măsurării și cuantificării beneficiilor financiare de la executarea oricărui proiect Six Sigma. Veți dobândi abilități de evaluare a riscurilor și management financiar, care sunt foarte apreciate de managementul de nivel mediu și superior pentru pozițiile de conducere superioară

  Salariu excelent

  Obținerea unei certificări six sigma nu este o sarcină mică. Studiile sunt implicate. Examenele nu sunt ușor de promovat. Mai mult, trecerea de la un nivel de centură la altul necesită ani de muncă efectivă. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că profesioniștii cu certificare six sigma sunt bine plătiți. Profesioniștii cu certificare six sigma câștigă peste 107.000 USD și sunt printre cei mai bine plătiți profesioniști la nivel global.

  În Franța, un profesionist cu certificare six sigma câștigă peste 62.000 EUR în fiecare an

  În Singapore, un profesionist cu certificare six sigma câștigă peste 53.000 USD și 220.000 USD în fiecare an, în funcție de locație și experiență

  În Marea Britanie, un profesionist cu certificare six sigma câștigă aproximativ 60.000 de lire sterline pe an

  Un profesionist cu certificare six sigma câștigă în jur de 58.000 EUR anual în Spania

  În Canada, un profesionist cu certificare six sigma câștigă aproximativ 78.000 USD pe an

  Dobândiți experiență practică în managementul calității

  Procesul de instruire Six Sigma include lucru practic pe proiecte industriale și implementarea principiilor teoretice la scenarii din viața reală. Începerea unui curs Six Sigma vă ajută să obțineți experiență apreciată chiar înainte de a vă alătura forței de muncă.

  Beneficii pentru organizații de a avea profesioniști certificați Six Sigma

  Productivitate îmbunătățită

  Presat pentru spațiu pentru fabricarea de produse noi, Allen Medical a folosit metodologia DMAIC și instrumente slabe pentru a îmbunătăți rata de producție a plăcilor Arm. Cu noua lor abordare, au economisit în medie 45 de secunde, per panou de braț și au crescut numărul de plăci de braț produse în fiecare oră de la 5,3 la puțin peste 6.

  Crește încrederea clienților în afacerea dvs

  Implementarea Six Sigma poate ajuta la eficientizarea proceselor și la reducerea satisfacției clienților. De exemplu, prin aplicarea metodologiei de cartografiere a proceselor interfuncționale (CFPM), Citibank a reușit să identifice pașii risipitori din procesele lor și să-i corecteze, cu rezultate excelente în nivelul de satisfacție a clienților.

  Obțineți credibilitate și încrederea părților interesate

  Clienții și părțile interesate au încredere într-o companie ai cărei angajați dețin calificări relevante. Dacă un număr semnificativ dintre angajații tăi sunt certificati Six Sigma, înseamnă că prioritatea lor numărul unu va fi calitatea. O companie care este condusă de calitate este competitivă și astfel insuflă încredere investitorilor și partenerilor.

  Reduceți cifra de afaceri a angajaților și costurile de formare

  Metodologia DMAIC poate fi aplicată și în managementul resurselor umane, așa cum se menționează într-o publicație pe poarta cercetării. În articol se află un studiu de caz al unei companii multinaționale care pierdea milioane de dolari din cauza cifrei de afaceri a angajaților de 35% pe an. Au vrut să reducă acest număr la 25%. După implementarea Six Sigma, au identificat câțiva factori care contribuie, printre ei cheie: perspective slabe de carieră și compensare scăzută. Pentru a remedia situația, au introdus noi procese de angajare și instruire pentru noii angajați, cu rezultate excelente: cifra de afaceri a angajaților s-a redus cu 10% și a dus la economii de 1,1 milioane de dolari.

  De ce ai nevoie de certificarea Six Sigma?

  După cum puteți vedea, importanța certificării Six Sigma nu poate fi exagerată. Pentru persoane fizice, este esențial să rămână competitiv și angajabil într-o lume cu perspective de angajare în scădere. În calitate de angajator, veți avea liniște sufletească știind că liniile dumneavoastră de producție sunt conduse de profesioniști al căror obiectiv principal este calitatea.

  Acesta este motivul pentru care obținerea unei certificări six sigma ar trebui să fie următorul pas – și avem totul aranjat pentru tine.

  Ce mai astepti? Inscrie-te la cursurile Lean Six Sigma tinute de EXELO pe pagina cursuri deschise, sau accesand link-ul urmator: https://exelo.ro/cursuri-open/ 

   

  De ce este managementul de proiect important?

  „De ce este managementul proiectelor important?” este o întrebare interesantă pe care clienții ne-o adresează adesea. Ei mai întreabă: „De ce nu putem informa echipa care face treaba să-și gestioneze singuri munca ? Ar fi mult mai ieftin.”

  Ei se întreabă dacă chiar au nevoie de management de proiect pentru că pe hârtie apare ca o cheltuială inutilă și se aude că project managerii nu livrează cu adevărat nimic și de multe ori se pun calea lucrurilor pe care Echipa trebuie să le facă. Dacă toate astea ar fi adevărate, de ce contează atât de mult managementul de proiect?

  Adevărul este că derularea proiectelor fără un management bun de proiect este o economie falsă. Se crede adesea că este o povară inutilă pentru buget și nu există nicio îndoială că poate fi costisitoare – până la 20% din bugetul total al proiectului.

  Dar îți permiți să nu ai un manager de proiect?

  Fără el, ce ține echipa și clientul împreună? Și fără el, cine rămâne să navigheze prin suișurile și coborâșurile, ciocnirile și catastrofele proiectelor?

  Un management excelent de proiect înseamnă mult mai mult decât ținerea sub control a triunghiului de fier al managementului de proiect, livrarea la timp, buget și sfera de aplicare a proiectului; unește clienții și echipele, creează o viziune pentru un proiect de succes și îi aduce pe toți pe aceeași pagină cu ceea ce este necesar pentru a rămâne pe drumul cel bun spre succes. Când proiectele sunt gestionate corespunzător, există un impact pozitiv care reverberează dincolo de livrarea „lucrurilor”.

  De ce este managementul de proiect important?

   

  1. Alinierea strategică.

  Managementul proiectelor este important deoarece asigură ceea ce este livrat, este corect și va oferi valoare reală față de oportunitatea de afaceri.

  Fiecare client are obiective strategice, iar proiectele pe care le facem pentru ei promovează aceste obiective. Managementul proiectelor este important, deoarece o parte din îndatoririle unui PM este să se asigure că există rigoare în proiectarea corectă a proiectelor, astfel încât acestea să se încadreze bine în contextul mai larg al cadrelor strategice ale clientului nostru.

  Un bun management al proiectelor asigură că obiectivele proiectelor se aliniază îndeaproape cu obiectivele strategice ale afacerii.

  În identificarea unui caz de afaceri solid și pentru a fi metodic în ceea ce privește calcularea rentabilității investiției, managementul de proiect este important, deoarece poate ajuta la asigurarea faptului că este livrat lucrul potrivit, care va oferi valoare reală.

  Desigur, pe măsură ce proiectele progresează, este posibil să apară riscuri, care să se transforme în probleme sau chiar să se schimbe strategia de afaceri. Dar un manager de proiect se va asigura că proiectul face parte din acea realiniere. Managementul proiectelor contează cu adevărat aici, deoarece proiectele care se îndepărtează de curs sau care nu se adaptează la nevoile afacerii pot ajunge să fie costisitoare și/sau inutile.

  2. Leadership

  Managementul proiectelor este important pentru că aduce leadership și direcție proiectelor.

  Fără management de proiect, o echipă poate fi ca o barcă fără cârmă; în mișcare, dar fără direcție, control sau scop. Leadership-ul permite și permite membrilor echipei să facă cel mai bun lucru. Managementul de proiect oferă leadership și viziune, motivație, eliminarea obstacolelor, coaching și inspirarea echipei să facă cea mai bună muncă.

  Managerii de proiect servesc echipa, dar asigură și linii clare de responsabilitate. Cu un manager de proiect la locul lui, nu există nicio confuzie cu privire la cine este responsabil și care controlează orice se întâmplă într-un proiect (mai ales dacă utilizați o diagramă RACI sau alte instrumente similare). Managerii de proiect pun în aplicare procesul și îi mențin pe toți membrii echipei la rând, pentru că, în cele din urmă, ei poartă responsabilitatea dacă proiectul eșuează sau reușește.

  3. Obiective clare

  Managementul proiectelor este important pentru că asigură existența unui plan adecvat pentru realizarea obiectivelor strategice.

  Acolo unde managementul de proiect este lăsat în seama echipei să se descurce singură, veți găsi echipele care lucrează fără briefuri adecvate și fără o metodologie definită de management de proiect. Proiectele nu sunt concentrate, pot avea obiective vagi sau nebuloase și lasă echipa să nu fie foarte sigură ce ar trebui să facă sau de ce.

  În calitate de manageri de proiect, ne poziționăm pentru a preveni o astfel de situație și pentru a conduce la îndeplinirea la timp a sarcinilor, prin împărțirea unui proiect în sarcini pentru echipele noastre.

  Adesea, previziunea de a adopta o astfel de abordare este ceea ce diferențiază bunul management de proiect de cel rău. Împărțirea în bucăți mai mici de lucru permite echipelor să rămână concentrate pe obiective clare, să își orienteze eforturile către atingerea obiectivului final al proiectului prin parcurgerea unor pași mai mici și să identifice rapid riscurile, deoarece managementul riscului este important în managementul proiectelor.

  Adesea, obiectivele unui proiect trebuie să se schimbe în conformitate cu un risc care se materializează. Din nou, fără o supraveghere și un management dedicat, un proiect s-ar putea slăbi rapid, dar un bun management de proiect (și un bun manager de proiect) este ceea ce permite echipei să se concentreze și, atunci când este necesar, să se reorienteze asupra obiectivelor lor.

  4. Planificare realistă a proiectelor

  Managementul proiectelor este important pentru că se asigură că sunt stabilite așteptări adecvate cu privire la ceea ce poate fi livrat, când și pentru cât de mult.

  Fără un management adecvat al proiectului și un plan de proiect solid, pot fi stabilite estimări bugetare și termene de livrare a proiectelor care sunt prea ambițioase sau lipsite de informații similare de estimare din proiecte asemănătoare. În cele din urmă, aceasta înseamnă că, fără un management bun de proiect, proiectele sunt livrate cu întârziere și peste buget.

  Managerii de proiect eficienți ar trebui să fie capabili să negocieze termene și etape rezonabile și realizabile între părțile interesate cheie, echipe și management. Prea des, urgența acordată livrării compromite pașii necesari și, în cele din urmă, calitatea rezultatului proiectului.

  Știm cu toții că majoritatea sarcinilor vor dura mai mult decât se anticipa inițial; un bun manager de proiect este capabil să analizeze și să echilibreze resursele disponibile, cu calendarul necesar, și să dezvolte un program realist. Managementul proiectelor contează cu adevărat atunci când se programează, deoarece aduce obiectivitate în planificare.

  Un bun manager de proiect creează un proces clar, cu termene limită realizabile, care permite tuturor din echipa de proiect să lucreze în limite rezonabile și nu așteptări nerezonabile.

  5. Controlul Calității

  Managementul proiectelor este important pentru că asigură calitatea a ceea ce este livrat, atinge constant obiectivul.

  Proiectele sunt, de obicei, supuse unei presiuni enorme pentru a fi finalizate. Fără un manager de proiect dedicat, care să aibă sprijinul și acceptarea managementului executiv, sarcinile sunt subestimate, programele strânse și procesele grăbite. Rezultatul este o calitate proastă, deoarece nu există un management al calității.

  Managementul de proiect dedicat asigură nu numai că un proiect are timpul și resursele pentru a fi livrat, ci și că rezultatul este testat de calitate în fiecare etapă.

  Un bun management al proiectelor necesită faze închise în care echipele pot evalua rezultatele pentru calitate, aplicabilitate și rentabilitatea investiției. Managementul proiectelor este important pentru calitate, deoarece permite un proces eșalonat și etapizat, creând timp echipelor pentru a-și examina și testa rezultatele la fiecare pas de-a lungul drumului.

  6. Managementul riscului

  Managementul proiectelor este important, deoarece se asigură că riscurile sunt gestionate corespunzător și atenuate pentru a evita să devină probleme.

  Managementul riscului este esențial pentru succesul proiectului. Tentația este doar să măturați riscul sub covor, să nu vorbiți niciodată despre el cu clientul și să sperați la ce este mai bun. Dar existența unui proces robust în jurul identificării, gestionării și diminuării riscurilor este ceea ce ajută la prevenirea ca riscurile să devină probleme. În special în proiectele complexe, tratarea riscului este locul în care valoarea managementului de proiect intră cu adevărat în joc.

  O bună practică de management de proiect necesită ca managerii de proiect să analizeze cu atenție toate riscurile potențiale ale proiectului, să le cuantifice, să dezvolte un plan de atenuare împotriva acestora și un plan de urgență în cazul în care oricare dintre ele se materializează. Este nevoie să cunoașteți întrebările potrivite pe care să le puneți pentru a descoperi riscurile din timp.

  Desigur, riscurile ar trebui să fie prioritizate în funcție de probabilitatea ca acestea să apară, iar răspunsurile adecvate sunt alocate pentru fiecare risc (unii PM folosesc un software dedicat de gestionare a riscurilor pentru aceasta). Un bun management al proiectelor contează în acest sens, deoarece proiectele nu merg niciodată conform planului, iar modul în care ne ocupăm de schimbare și ne adaptăm planul de management al proiectelor este cheia pentru livrarea proiectelor cu succes.

  7. Proces ordonat

  Managementul proiectelor este important pentru că asigură faptul că oamenii potriviți fac lucrurile potrivite, la momentul potrivit, iar procesul de management al proiectului este urmat pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului.

  În mod surprinzător, multe companii mari și binecunoscute au procese de planificare reactive care nu se bazează cu adevărat pe strategii reale de management de proiect.

  Dar reactivitatea – spre deosebire de proactivitate – poate determina adesea proiectele să intre în modul de supraviețuire. Acesta este momentul în care echipele se fracturează, sarcinile se dublează și planificarea devine reactivă, creând ineficiență și frustrare în echipă.

  Planificarea și procesul adecvat pot face o diferență enormă, deoarece echipa știe cine face ce, când și cum. Procesul adecvat ajută la clarificarea rolurilor, la eficientizarea proceselor și a intrărilor, la anticiparea riscurilor și creează controale și echilibre pentru a se asigura că proiectul este aliniat continuu cu strategia generală. Managementul proiectelor contează aici, deoarece fără un proces ordonat, ușor de înțeles, companiile riscă eșecul proiectului, pierderea încrederii în relațiile lor de afaceri și risipa de resurse.

  8. Supraveghere continuă

  Managementul proiectelor este important deoarece asigură urmărirea progresului unui proiect și raportarea sa corespunzătoare.

  Raportarea stării poate părea plictisitoare și inutilă – și dacă totul este planificat, poate fi doar o documentare de dragul documentării. Însă supravegherea continuă a proiectului, asigurându-se că un proiect se încadrează în mod corespunzător față de planul inițial, este esențială pentru a se asigura că un proiect rămâne pe drumul cel bun.

  Când există o supraveghere adecvată și o raportare a proiectului, este ușor să vedeți când un proiect începe să se abată de la cursul propus. Cu cât puteți observa mai devreme abaterea proiectului, cu atât este mai ușor să-i corectați cursul.

  Managerii de proiect buni vor genera în mod regulat rapoarte de progres sau de stare ușor de digerat, ca parte a managementului părților interesate. Acest lucru le permite clienților sau părților interesate de proiect să urmărească singuri proiectul. În mod obișnuit, aceste rapoarte de stare vor oferi informații despre munca care a fost finalizată și planificată, orele utilizate și modul în care acestea se raportează la cele planificate, modul în care proiectul urmărește etapele, riscurile, ipotezele, problemele și dependențele și orice rezultate ale proiectului. se procedează.

  Aceste date sunt de neprețuit nu numai pentru urmărirea progresului, ci îi ajută pe clienți să câștige încrederea altor părți interesate în organizația lor, oferindu-le o supraveghere ușoară a progresului unui proiect. De asemenea, oferă echipei dumneavoastră o modalitate simplă și consecventă de a menține un contact regulat pentru a vă construi relațiile cu clienții.

  9. Expertiza în materie

  Managementul proiectelor este important pentru ca cineva să poată înțelege dacă toată lumea face ceea ce ar trebui.

  Cu câțiva ani de experiență la îndemână, managerii de proiect vor cunoaște puțin despre multe aspecte ale livrării proiectelor pe care le gestionează. Ei vor dezvolta abilități tehnice, abilități de management de proiect și expertiză în materie; vor ști totul despre munca pe care o execută echipele lor; platformele și sistemele pe care le folosesc, și posibilitățile și limitările și tipurile de probleme care apar de obicei.

  Având acest tip de expertiză în domeniu înseamnă că pot avea conversații inteligente și informate cu clienții, echipele, părțile interesate și furnizorii. Sunt bine echipați pentru a fi centrul de comunicare într-un proiect, asigurându-se că, pe măsură ce proiectul circulă între diferite echipe și faze de lucru, nimic nu este uitat sau trecut cu vederea.

  Fără expertiză în materie prin managementul proiectelor, puteți constata că un proiect devine dezechilibrat – creativii ignoră limitările tehnologiei sau dezvoltatorii uită viziunea creativă a proiectului. Managementul de proiect menține echipa concentrată pe viziunea generală și îi aduce pe toți împreună, forțând compromisurile potrivite pentru a face proiectul un succes.

  10. Gestionarea și învățarea din succes și eșec

  Managementul proiectelor este important pentru că învață din succesele și eșecurile trecutului.

  Managementul proiectelor poate rupe obiceiurile proaste, iar atunci când livrați proiecte este important să nu faceți aceleași greșeli de două ori. Managerii de proiect folosesc retrospective, lecții învățate sau recenzii post-proiect pentru a lua în considerare ce a mers bine, ce nu a mers atât de bine și ce ar trebui făcut diferit pentru următorul proiect.

  Acest lucru produce un set valoros de documentație care devine o înregistrare a „ceea ce nu trebuie făcute” în viitor, permițând organizației să învețe din eșecuri și succese. Fără această învățare, echipele vor continua deseori să facă aceleași greșeli, din nou și din nou.

  Aceste retrospective sunt documente grozave de folosit la o întâlnire de lansare a proiectului pentru a reaminti echipei despre eșecuri, cum ar fi subestimarea proiectelor și succese, cum ar fi beneficiile unui proces solid sau importanța menținerii la zi a raportării pontajului!

  Rezumat al importanței managementului de proiect

  Fără PM, echipele și clienții sunt expuși unui management haotic, obiective neclare, lipsă de resurse, planificare nerealistă, risc ridicat, livrabile ale proiectelor de proastă calitate, proiecte care depășesc bugetul și sunt livrate cu întârziere.

  Un management excelent de proiect contează, deoarece managerii de proiect cu o pregătire excelentă oferă succes.

  Managementul de proiect creează și permite echipe fericite, motivate, care știu că munca lor contează, așa că fac tot posibilul. Și acea echipă abilitată pentru managementul de proiect se asigură că sunt livrate lucrurile potrivite; lucruri care oferă o rentabilitate reală a investiției și care fac clienții fericiți.

  Ce părere ai?

  Sunteți de acord cu această listă de ce este important managementul de proiect? Există și alte motive care ar trebui incluse?

   

   

  Adaptare după: https://thedigitalprojectmanager.com/why-is-project-management-important/

  Despre Lideri

  Ce este un Lider?

  Leadership-ul este un concept prost înțeles, adesea confundat cu poziția sau titlul. Confuzia se datorează așteptării ca cineva cu un rol influent să fie lider. Cu toate că această așteptare reprezintă un ideal, nu întotdeauna o realitate.

  Unii oameni care au urcat pe scară profesională ajung să fie lideri slabi la noul lor nivel. Ei ajung acolo pentru că erau competenți într-un rol diferit și s-a întâmplat unul din următoarele două lucruri: fie au ajuns într-un punct în care puterea pe care au dobândit-o i-a corupt, fie au fost promovați la un nivel de incompetență, îndeplinind premisa Principiului Peter.

  Poate, ca o întorsătură diferită a Principiului Peter, liderii care ating un nivel apropiat vârfului carierei lor sau chiar în vârful carierei lor încep uneori să afișeze modele anti-leadership sau anti-modele de leadership, oricare preferi. Încep să cumpere imaginea idealizată în mintea celor mai frecvenți adepți ai lor. În acel moment, conducerea se poate transforma într-o versiune nesănătoasă de comandă și control, iar liderul poate deveni un „lider toxic”.

  Liderul Toxic și modelele anti-leadership

  Modelele anti-leadership înderpărtează până și cei mai devotați adepți. Dacă o persoană cu autoritate arată asemenea modele, oamenii care văd realitatea și aleg să rămână, de cele mai multe ori încep să aibă resentimente. Ei apar a fi loiali, dar loialitatea lor poate fi motivate de frică sau de percepția unui potential câștig în viitor. Oamenii au văzut asta întâmplându-se de prea multe ori; te face să te întrebi dacă vom învăța vreodată ceva..

  Modelele anti-leadership

  Modelele anti-leadership includ următoarele:

  1. Autopromovare necontenită

  Lucrăm într-o lume tehnologică competitivă și sunt de părere că toți inginerii de software și liderii trebuie să lucreze la marca lor personală. Cu toate acestea, există o zonă gri între curățarea profesională a unui brand personal și autopromovarea neîncetată. Un lider bun trebuie să înțeleagă diferența și să nu treacă niciodată această linie.

  Autopromovarea continuă este un motiv care dezvăluie insecurități și fragilitate; acestea nu sunt trăsături bune pentru un lider. Aveți grijă de oamenii cu autoritate care profită de orice ocazie pentru a se autopromova, mai ales atunci când nu acordă meritul cuvenit echipei lor. Nu este doar enervant, este și periculos.

  Auto-promovarea vine în multe forme și este rareori directă sau flagrantă. Liderii toxici sunt adesea inteligenți și încearcă să evite să fie prea evidenți.

  Cea mai dăunătoare formă de auto-promovare se manifestă atunci când cineva își asumă meritul pentru realizările altora sau îi învinovățește pe alții pentru eșecurile lui. Un exemplu de auto-promovare și blamare vine sub forma declarațiilor „Ți-am spus eu”.

  Liderii sunt direct responsabili pentru rezultatele echipei lor; dacă echipa reușește, reușesc și ei. Dacă echipa eșuează, eșuează și ei. În caz de succes, liderii nu trebuie să-și evidențieze munca sau să-și facă publicitate asupra contribuției lor specială mai presus de toate celelalte. Un lider are implicit succes atunci când echipa obține rezultate excelente. Nu există niciun motiv să-l explicăm. Cu toate acestea, conducerea nu este un sistem echilibrat prin definiție. Liderii sunt slujitorii oamenilor lor și, în caz de eșec, trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru acesta.

  1. Lipsa de integritate

  Integritatea este calitatea de a fi onest și de a avea principii morale puternice. Un om fără integritate nu poate fi de încredere. Din moment ce oamenii nu rămân pe lângă persoane în care nu au încredere.

  Un lider care are autoritate, dar îi lipsește integritatea este nociv. De exemplu, figurile de autoritate care simt că pot face și încălca promisiuni fără consecințe sunt ca otrava. Promisiunile încălcate nu sunt uitate, în ciuda lipsei efectelor imediate. Alte exemple de lipsă de integritate includ:

  • Ascunderea greșelilor sau neasumarea răspunderii pentru ele.
  • Manipularea altora pentru câștig personal.
  • A spune un lucru și a face altul.
  1. Sistem de valori slabe

  Valorile slabe duc la pierderea încrederii și erodează relația cu adepții echipați cu un sistem de valori mai puternic sau diferit. Valorile slabe apar ca:

  • Lipsa de respect pentru ceilalți, fie intenționat, fie neintenționat. Ambele sunt inacceptabile, dar tipul accidental poate fi îndrumat, în timp ce tipul intenționat nu poate.
  • Lipsa de empatie, care este aproape imposibil de antrenat. Poți învăța pe cineva ce lucruri să caute pentru a părea empatic, dar nu poți antrena pe cineva să-i pese.
  • Acțiuni sau comportamente necinstite, care au o suprapunere semnificativă cu lipsa de integritate și, de asemenea, greu de antrenat.

  Liderii cu un caracter autoritar cărora le lipsesc valorile îi sperie pe oameni. Adepții lor tind să îi urmărească din cauza fricii sau a câștigului potențial perceput. Conducerea condusă de frică este toxică și reușește să creeze haos și tulburări generale.

  Industria high-tech a văzut mulți lideri de succes și de temut, cărora le lipsea empatie sau respect pentru ceilalți. Succesul acestui tip de lider se poate datora unei combinații dintre următoarele:

  1. Organizația îl prețuiește pe lider și creează o bulă în jurul lui, protejând restul companiei de daune.
  2. Angajații rămân prin preajmă pentru că există câștiguri financiare semnificative.
  3. Liderul este un fondator de neatins sau cineva cu calități uimitoare care sunt greu de înlocuit. Toată lumea învață să accepte răul odată cu binele.
  4. Liderul este în vârf, iar schimbarea este prea complicată, costisitoare sau riscantă.

  Industriile au văzut, de asemenea, cota lor echitabilă de lideri necinstiți. Aceștia tind să reziste prea mult și în cele din urmă cad greu atunci când sunt prinși.

  1. Lipsa de consistență și persistență

  Consecvența și persistența sunt caracteristici care permit liderilor să fie percepuți drept corecți și să întruchipeze capacitatea de a trece echipele dincolo de impedimente și spre posibilități. Unele dintre simptomele asociate cu lipsa acestor caracteristici includ:

  • Schimbarea opiniei bruscă sau neprevăzuta.
  • Renunțarea prea devreme; rețineți că renunțarea întârziată este, de asemenea, un lucru rău. A ști când este momentul potrivit pentru a renunța este o abilitate importantă pe care fiecare lider trebuie să o dobândească.
  • Aplicarea diferitelor standarde pentru diferiți oameni.
  • Se opune riscului.
  1. Lipsa viziunii

  Prima responsabilitate a unui lider este de a defini realitatea.

  A fi capabil să definești realitatea este o abilitate crucială. Există un număr aproape infinit de realități posibile, iar un lider trebuie să adune cât mai multe informații practice și să aleagă una dintre ele. Nu vor exista niciodată toate datele necesare pentru a face o alegere perfectă și de aceea un lider trebuie să fie capabil să-și asume riscuri și să prospere în gri.

  Un lider trebuie să găsească cuvintele potrivite pentru a prezenta acea imagine a realității ori de câte ori există îndoieli sau ori de câte ori echipele încep să se abată de la aceasta. Oameni diferiți ar putea avea nevoie de cuvinte diferite, dar imaginea a ceea ce este descris trebuie să fie consecventă. Inconsecvențele provoacă haos, iar haosul este o stare anti-leadership.

  Eu numesc acea imagine a realității o viziune și este datoria unui lider să o definească, să o descrie și să o clarifice în mintea oamenilor. O viziune este ca o lumină într-o cameră întunecată, luminând spațiul, arătând ceea ce este în jur. Lumina creează claritate, iar claritatea creează încredere în oamenii care se mișcă în acea cameră. Consecvența și pasiunea sunt cheile pentru a avea succes în crearea unei viziuni.

  Lipsa viziunii cauzează multe probleme, inclusiv următoarele:

  • Luptă să-și definească sau să-și explice scopul.
  • Luptă să definească strategia.
  • Incapabilitatea de a-i inspira pe alții.
  • Lipsa pasiunii sau incapacitatea de a infuza pasiune în ceilalți.
  • Situațiile îl depășesc.
  • Îneacă esențialul cu neesențialul.
  1. Lipsa Competenței

  Un lider trebuie să fie suficient de competent pentru a fi capabil să înțeleagă, cel puțin la un nivel înalt, ce fac subordonații sau coechipierii lor direcți și să-i ghideze spre obiectiv. Un lider nu trebuie să știe totul, dar el sau ea trebuie să știe suficient pentru a fi respectat și pentru a lua decizii bune.

  Cel mai bun lucru pe care îl poate face un lider lipsit de competență este să se înconjoare de experți de încredere și să-și câștige respectul prin ghidarea deciziilor la nivel înalt, fără a le sta în cale. Recunoașterea lacunelor de cunoștințe este esențială pentru a forma și a menține o relație bună cu experții și pentru ca toată lumea să se simtă confortabil cu acest decalaj.

  Un lider nu trebuie să fie înfundat în buruieni. Ei pot sta sus și pot observa și înțelege direcția și tiparele fără a fi nevoiți să se piardă în detalii. Cu toate acestea, este necesar să fii conștient și deschis la lacunele de cunoștințe.

  Cel mai rău lucru pe care îl poate face un lider cu lacune de cunoștințe este să inventeze lucruri în încercarea de a părea competent. În tehnologie, este dureros de evident când cineva inventează lucruri, chiar dacă cine ascultă nu spune nimic. Inginerii sunt obișnuiți cu asta, dar nu o face mai bună.

  1. Lipsa abilităților de execuție

  Un lider trebuie să fie capabil să ia decizii și să ghideze eficient implementarea acestora la nivelul potrivit. Nu prea aproape de detalii și nici prea departe de realitate. Dacă un lider nu este capabil să ghideze implementarea unei decizii, el sau ea trebuie să angajeze un expert pentru a ajuta.

  Micromanagementul este un exemplu de lipsă de abilități de execuție din cauza faptului că este prea aproape de detalii și de modul în care oamenii fac munca. Micromanagementul nu este o modalitate eficientă de a ghida implementarea unei decizii și este unul dintre caracteristicile unui lider slab.

  Conducerea detașată este un alt exemplu de lipsă de abilități de execuție din cauza faptului că este prea departe de realitate. A da o direcție de nivel înalt și apoi a dispărea fără să fii atent nu este o modalitate grozavă de a conduce. Există o linie fină între a avea încredere și a fi detașat.

  1. Lipsa de influență

  Abilitatea de a influența în mod deliberat alți oameni este o componentă vitală a leadershipului. Tema influenței este complexă și subiectul multor cărți. O voi defini doar ca fiind capacitatea de a avea un efect intenționat asupra oamenilor pentru a obține rezultatele dorite.

  Unele dintre simptomele unei influențe deficitare includ:

  • Incapabilitatea de a inspira oamenii.
  • Cauzează conflicte neintenționate.
  • Nu este capabil să resolve dispute.
  • Incapacitatea de a crea relații semnificative.
  • Nu este văzut ca un ajutor de nădejde de ceilalți.
  • Nu este de încredere.
  • Nu comunică la timp.
  • Nu are abilitatea de convingere.
  • Îi este greu să ia decizii.
  1. Lipsa de responsabilitate

  Responsabilitatea este un alt subiect interesant. Când cuiva îi lipsește responsabilitatea, unul sau mai multe:

  • Le lipsește angajamentul.
  • Le lipsește transparența.
  • Ei rezistă examinării, ceea ce are ca rezultat simptome precum:
   • Caracter defensiv sau opunerea față de feedback-ul negative.
   • Ascunderea sau mințitul în legătură cu fapte incomode.
  1. Lipsa abilităților de management al schimbării

  Liderii trebuie să fie capabili să definească realitatea, să arate calea către ea și să fie instrumente ale schimbării necesare pentru a face acea călătorie. Ca rezultat, liderii trebuie să fie capabili să-și imagineze, să influențeze, să implementeze și să gestioneze schimbarea.

  Un lider care nu este capabil să gestioneze schimbarea nu va avea succes și, prin urmare, lipsa abilităților de management al schimbării este un model anti-leadership.

  Gânduri finale

  Leadership-ul este un comportament. Un lider definește realitatea și o comunică în moduri care au ca rezultat oamenii accepte ca fiind realitatea lor. Nu este o formă de autoritate dată de rol, proclamare sau putere de aplicare. De asemenea, nu este o formă de constrângere sau intimidare.

   

  Semne care îți arată că faci parte dintr-un mediu toxic și cum să îi faci față

  Nu lăsa mediul toxic să te prindă cu garda jos..

  Toate locurile de muncă pot fi stresante- până și în zilele bune. Oricum, dacă a lucra (sau pur și simplu gândul de a te duce la muncă) te face să te simți obosit, depresiv, sau chiar îți face rău fizic, atunci este mai mult decât stresul generat de munca ta; astea fiind semne ale unui mediu de muncă toxic.

  Semne fizice ale unui mediu de lucru toxic

  Locurile de muncă toxice pot fi definite ca orice loc în care munca, atmosfera, oamenii sau orice combinație a acestor lucruri cauzează perturbări grave în restul vieții tale.

  Aceste tulburări pot apărea în orice număr de simptome fizice, spune un articol recent al antrenorului și profesorului de comportament uman Melody Wilding. Acestea includ „nopți nedormite, senzație constantă de vigilență, palme transpirate și bătăi rapide ale inimii”.

  În plus, mediile de lucru toxice sau ostile au efecte negative asupra sănătății care îți pot afecta viața personală „deteriorând totul, de la stima de sine până la prietenii”, afirmă Wilding.

  Corpurile noastre sunt foarte pricepute să ne spună că există un „pericol” care trebuie abordat, așa că trebuie să fim atenți. Verificați-vă des cu aceste întrebări:

  • Cum dormi? Obțineți în mod regulat cel puțin opt ore?
  • Cum mănânci? Ești adesea prea stresat pentru a mânca sau ai tendința de a mânca în exces?
  • Vă simțiți în siguranță acasă și la serviciu?

  Dacă răspunsurile la aceste întrebări ridică semnale roșii, atunci este timpul să vă evaluați mediul de lucru și de birou pentru a vedea ce anume cauzează sănătatea și bunăstarea dumneavoastră să sufere.

  Semne la locul de muncă ale unui mediu toxic

  Iată câțiva indicatori solidi că lucrezi într-un mediu de birou toxic:

  • Angajați bolnavi: mediile de lucru toxice duc la epuizare, oboseală și îmbolnăvire a angajaților din cauza nivelurilor ridicate de stres care fac ravagii în corpul nostru. Dacă oamenii sună bolnavi sau mai rău, lucrează bolnavi, acesta este un semn bun al unui mediu de lucru toxic.
  • Leadership narcisist: superiorii sau șeful tău îți cer să fii mereu de acord cu ei, să le spui că au dreptate și să simți că sunt deasupra regulilor. Ei se așteaptă ca toți ceilalți să fie perfecți în timp ce pot îndeplini standarde mai scăzute.
  • Puțin sau deloc entuziasm: Privește în jurul biroului. Pare cineva să fie fericit lucrând acolo? Zâmbește cineva vreodată? Dacă oamenii par de obicei de-a dreptul nefericiți să lucreze la companie, puteți presupune că mediul de lucru este toxic.
  • Lipsa de comunicare sau comunicare negativă: tu și ceilalți nu obțineți informațiile necesare pentru a vă face treaba. Lucrezi din greu fără feedback pozitiv și fără recunoaștere și s-ar putea chiar să ți se spună să te bucuri că ai un loc de muncă.
  • Turnover mare: Când mediul de lucru nu are nimic bun de oferit în afară de disfuncții, moral slab și boală, colegii vor începe să se îndrepte spre ușă pentru a găsi o situație mai bună. Dacă observați o rată ridicată de rotație în compania sau departamentul dvs., luați asta ca pe un semn al unui loc de muncă toxic.
  • Clicuri, bârfe și zvonuri: toată lumea pare să fie pentru ei înșiși și nu există prietenii autentice între colegi. Există o mulțime de lupte interioare și paranoia, precum și bârfe de birou și zvonuri.

  Pe lângă lista de mai sus, ai încredere în instinctul tău dacă îți spune că ceva nu este în regulă. Odată ce știi cu ce problemă ai de-a face, este timpul să dezvolți strategii care te pot ajuta să fii sănătos zi de zi.

  Cum să gestionați un mediu de lucru toxic

   

  Deoarece este nevoie de timp pentru a găsi un nou loc de muncă și nu poți să pleci imediat din această situație dificilă, te ajută să dezvolți modalități de a gestiona disfuncția până când poți intra într-un nou loc de muncă în altă parte:

   

  1. Găsește oameni care simt la fel ca tine. Dezvoltă relații de prietenie cu oameni care simt la fel ca tine. Speranța este că vă veți urmări reciproc și veți împărtăși orice știre cu grupul.

   

  1. Fă ceva după muncă care te poate ajuta să scapi de stres. Mergeți la sală, faceți reparații la domiciliu sau învățați o nouă abilitate. Cheia este să vă asigurați că trăiți o viață împlinită în afara serviciului pentru a combate drama de la 9 la 5.

   

  1. Creați liste pentru a vă menține ocupat. O listă vă poate ajuta să rămâneți concentrat pe sarcinile dvs. în loc de atmosfera toxică și vă oferă un motiv pentru a continua în fiecare zi.

   

  1. Documentează tot ce faci. Salvează e-mailuri și notează comentariile și deciziile de la întâlniri, apeluri telefonice și fiecare persoană care interacționează cu tine. Dacă trebuie să depuneți o plângere, veți avea nevoie de dovezi pentru a susține cererea dvs.

   

  1. Începeți strategia de ieșire. Este posibil ca lucrurile să se îmbunătățească la locul de muncă, caz în care ar putea avea sens să rămâi. Cu toate acestea, în timp ce așteptați, începeți căutarea unui nou loc de muncă. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pozitiv atunci când lucrurile devin grele. Dacă ai avut nevoie să pleci, ia în considerare un job de scurtă durată care te va menține activ în timp ce vei găsi ceva în concordanță cu cariera ta.

   

  Cunoașterea semnelor unui loc de muncă toxic și a modului în care îl gestionați vă va permite să faceți următorul pas în condițiile și în timpul dumneavoastră – astfel că următorul job va fi un loc în care vă place cu adevărat să lucrați.

  Pentru că te interesează certificarea Lean Six Sigma Black Belt, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Pentru că te interesează certificarea Lean Six Sigma Black Belt, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Pentru că te interesează certificarea CBAP®, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Pentru că te interesează certificarea CBAP®, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Pentru că mulți am fost surprinși de noua situație, un ghid cu recomandări privind comunicarea online poate fi de ajutor. Avem nevoie de coordonatele tale ca să ți-l trimitem.
  Pentru că mulți am fost surprinși de noua situație, un ghid cu recomandări privind comunicarea online poate fi de ajutor. Avem nevoie de coordonatele tale ca să ți-l trimitem.
  Pentru că te interesează certificarea PMP, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Pentru că te interesează certificarea PMP, îți putem trimite un test cu 30 de întrebări care să te ajute să îți faci o idee despre tipul de examen, conceptele abordate și microlimbajul specific.
  Organizează o simulare pentru echipa ta
  Organizează o simulare pentru echipa ta